Svet

[ Izvor: radiosarajevo.ba ]

18. 01. 2021. 20:06 1

Tragičan kraj: Otišla je princeza crnogorskih planina

Članica Planinarskog kluba "Visokogorci", 33-godišnja Jelena Čvorović iz Podgorice stradala je jutros prilikom uspona na Štirovnik. Kako pišu mediji, Čvorović se okliznula prilikom uspona na najveći vrh na Lovćenu.

Zehrudin Isaković se oprostio od nje preko Fejsbuka.

- Možda upravo kada je na himalajskom gorostasu stradao Sergi Mingote, alpinistička legenda, na drugom kraju Planete, u maloj ali ponosnoj Crnoj Gori, u rejonu planine Lovćen - Štirovnik, smrtno se pokliznula Jelena Čvorović, čudesna devojka koju nijedan epitet ne može dovoljno adekvatno opisati.

Jelena je jedna od onih osoba oko kojih postoji konsenzus - drugarčina do koske, mila, draga, duhovita, samoironična, uvek spremna pomoći... znam da su mnoga crnogorska srca noćas ispunjena dubokom tugom.Ali i srca svih njenih prijatelja kojih je mnogo.

Planine je volela celom dušom, svim bićem, umom i telom. Lepo ju je bilo sresti iznenada, iza grebena, ukaže se poput planinskog cvetka, veselih boja i jedinstvene lepote.

Čvorka je otišla za svojim klupskim prijateljem, Milanom Radovićem, kojeg je nepisivo volela. Otišla je i na sličan način, leteći niz ledenu planinsku strminu bez kraja, ravno u večnost...

Otišla je mlada, nasmejana, pamtit ćemo je sa nikšićkim u jednoj, a cepinom u drugoj ruci. Otišla je na put bez povratka istinska princeza crnogorskih planina... - napisao je vrlo dirljivo Isaković.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati