Svet

Direktno.rs

07. 01. 2021. 11:59 2

Milačić: Prvi Božić u slobodi, Đedo, srećan ti rođendan

"Skoro svaka naša istorijska borba započinjala je Badnjim danom, pred svitanje Božića, u kom se bude svi prošli, naši, koji progovaraju onda kada neko udari na veru da podsete za šta su umirali, za šta će se opet rađati, zbog čega i mi postojimo", rekao je Marko Milačić, poslanik i predsednik Prave Crne Gore, u božićnoj čestitki građanima, koju prenosimo u celosti.

- A postojimo i zbog godine za nama, litija-vaskrsa našeg doba, zemlje koja je sama sebe obnovila istorijom koju su joj uzalud otimali, mi postojimo i zbog Mitropolita Amfilohija, koji je kao najbolji vojskovođa krstom poveo rat ljubavi, pa predvodio boj na Mojkovcu našeg veka. I mi smo kao i poginuli, naši, ratovali nebeski rat ljubavi, rat bez oružja, protiv najnečastivijih, a domaćih dezertera sopstvenog života.
Borili smo se za ono što smo po istoriji zemlje morali dobiti, da spasimo pravoslavnu dušu koju niko nije mogao porobiti, kao junaci mojkovačke bitke koje su austrougarski oficiri opisali riječima: “Borili smo se protiv junaka iz bajke”.

Nad takvim rečima lebdi i ova pobeda i ovaj dan, iz bajke o ljubavi i bajke o veri, u kojoj ništa ne može pobediti dobro, a posebno ne može pobediti Boga. U kojoj niko ne može pobediti našeg Đeda, Mitropolita Amfilohija.
Takva je naša sloboda: i krvava i sjajna, za sobom ostavlja najbolje borce, a ostaje za one koji će se tek rađati, za našu đecu, novo pokoljenje, da svedoči postojanje beskonačnih, bezvremenih ljudi koji su vodili i vode litiju budućih života.

U miru sa našim porodicama dočekajmo najradosniji hrišćanski praznik, najslobodniji Božić Crne Gore i neka nas ne bole tridesetogodišnje nepravde zemlje, nebo će to samo izliječiti.
Braćo i sestre, ovaj Božić dočekujemo sa radošću ispunjenog zavjeta. Prvi Božić u slobodi: “Mir Božiji, Hristos se rodi, Vaistinu se rodi".

Đedo, srećan ti rođendan - poručio je Milačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati