Svet

[ Izvor: Vijesti ]

06. 01. 2021. 16:35 0

Vernici nepriznate CPC na cetinjskom trgu, policija sprečila incident

Vernici Crnogorske pravoslavne crkve i građani počeli su da se okupljaju na cetinjskom trgu radi nalaganja badnjaka povodom Badnjeg dana. Oni uglavnom nose crnogorska obeležja, crnogorske zastave i grbove. Policija je uspela da spreči incident sa trojicom mladića ispred manastira na Cetinju.

Grupa mladića, vernika Crnogorske pravoslavne crkve je nakon pregovora sa policijom, krenula u Cetinjski manastir ispred kojeg ih je zaustavio vernik Srpske pravoslavne crkve. Sukob je sprečila policija koja im je rekla „da dođu za pola sata i da ne izazivaju“. Mladići kažu da žele da zapale sveću u crnogorskom manastiru.
Na trgu je postavljena bina sa koje se puštaju crnogorske patriotske pesme, prenose Vijesti. Prisustvo policije na trgu nije primećeno, dok jedno policijsko vozilo stoji na ulazu u Cetinje. Prisutni nose maske, ali ne drže distancu kako bi ispoštovali epidemiološke mere za suzbijanje virusa korona.Kolone automobila sa istaknutim crnogorskim zastavama kreću se iz svih pravaca prema Cetinju, kako bi prisustvovali nalaganju badnjaka. Patriotske organizacije već su najavili okupljanje radi nalaganja badnjaka u prestonici Crne Gore.

Prethodno su ispred Cetinjskog manastira vernici i pristalice Srpske pravoslavne crkve naložili badnjake. Vernici ispred manastira su se razišli nakon loženja badnjaka. Sveštenstvo je predvodio vladika Kirilo buenosajreski.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati