Svet

[ Izvor: Politico ]

06. 01. 2021. 11:38 1

Demokrate na korak od kontrole Senata

Drugi krug izbora za senatore u Džordžiji vodi se između republikanca Dejvida Perdua i demokrate Džona Osofa, a završnica ove trke je napeta jer Osof vodi sa samo par hiljada glasova.

Demokrate su blizu da preuzmu većinu u Senatu nakon što je Rafael Varnok u utorak uveče pobedio u svom drugom krugu izbora u Džordžiji. On je pobedio senatorku Keli Lofler, dok je drugi republikanski senator iz Džordžije po glasovima i dalje preblizu da bi se proglasila pobeda.

Kandidati demokrata moraju pobediti u oba kruga u Džordžiji, kako bi preuzele kontrolu nad Senatom 50-50, nakon što izabrana potpredsednica Kamala Haris preuzme svoju ulogu kasnije ovog meseca.

Druga trka između republikanskog kandidata Dejvida Perdua i demokrate Džona Osofa napeta je i pobeda nije mogla biti proglašena jutros, jer demokrate vode sa samo nekoliko hiljada glasova. 

Džordžija je prikladan ambijent za zaključenje izbora 2020. godine, kao najpodeljenija država u kojoj je Bajden pobedio Trampa sa samo 12.000 glasova i ovu državu po prvi put nakon više decenija doveo demokratama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati