Svet

Direktno.rs

16. 11. 2020. 10:47 7

KAMPANJA NA BICIKLU Ovako je Draško pobedio Dodika! (VIDEO)

Život sam posvetio ovom, volim ovaj narod, rekao je Draško Stanivuković, mladi lider Partije demokratskog progresa, tokom kampanje za lokalne izbore u Banjaluci. Da je opravdao poverenje svojih sugrađana, svedoče i rezultati sinoćnjih izbora, prema kojima će upravo Stanivuković biti gradonačelnik najvećeg grada u Republici Srpskoj.

Draško Stanivuković bio je jedan od najnapadanijih poslanika u parlamentu RS. Beskompromisno se borio protiv režima Milorada Dodika, čije afere je razotkrivao javnosti u BiH. Na kraju, svi ti napadi, provlačenje kroz medijsko blato, fizički nasrtaji, prostačka vređanja, ispostavilo se, doneli su samo popularnost Stanivukoviću. Pokazalo se da su građani Banjaluke prepoznali novo lice u politici, iskrenost i doslednost u stavovima, tj. sve ono što je nedostajalo aktuelnom režimu.

Ono što je pokazao Stanivuković, jeste da je deo naroda, da oseća njegove probleme i osluškuje šta želi. Nije se ponašao kao odnarođene političke elite, kojima su puna usta patriotizma i brige za državu, a usput pune svoje džepove.

Skroman, tih, uvek nasmejan, pristupačan, Stanivuković ima sve kvalitete jednog atipičnog političara. Tako je koncipirao i kampanju. Kao što se može videti, bio je u direktnom kontaktu sa biračima, svojim sugrađanima. Na biciklu, obilazio je delove Banjaluke, i nema mesta gde nije srdačno pozdravljen i dočekan.
- Hvala svima na podršci. Ja sa ove govornice mogu da poručim da je danas, nakon 22 godine u Banjaluci, pobedio čovek i ono ljudsko u njemu. Sve one vrednosti za koje smo se zalagali svih ovih meseci i godina. Jednom sam rekao da sve što danas radimo, knjiži se gore i vrati se kad treba, a to je za naš grad Banjaluku, za celu Republiku Srpsku upravo 15, novembar. Ovo je najsrećniji dan u našoj modernoj istoriji - rekao je Stanivuković u prvom obraćanju nakon izbornih rezultata.

Nije Stanivuković imao Audije, BMW-ove, nije imao gorile oko sebe, za razliku od Dodika. Pričao je jednostavnim jezikom naroda, nije mu obećavao kule i gradove, nije mu nudio megalomanske projekte. Stanivuković je pratio samo svoj mladalački san. Od malena je želeo da se bavi društveno korisnim radom i politikom. Građani su prepoznali da za njega politika nije profesija i biznis, već san, ideje, reč, obaveza. Sve ovo je preporučilo mladog Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke.
- Ovo je poruka svim našim građanima koji su zbog nakaradne politike pobegli odavde, da mogu da se vrate, da ulažu i žive u Banjaluci. Ovo će biti politika puna razumevanja. Svaki čestit čovek koji trenutno negde radi, ostaće da radi. Ove promene će definitivno prijati svakom - konstatovao je Stanivuković nakon pobede.

Osvežilo je i u Republici Srpskoj, pre toga i u Crnoj Gori. Pokazalo se da prijatelji Aleksandra Vučića u regionu i svetu, padaju sa vlasti, jer je narod umoran od korupcije, kriminala, demagogije, nasilja, primitivizma svake vrste. 

Političari poput Stanivukovića bude nadu da će uskoro osvežiti i u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati