Svet

Direktno.rs

28. 10. 2020. 12:03 1

Eksperti i političari u Vladi CG: Krivokapić se oglasio

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić oglasio se preko Tvitera, i po svemu sudeći, Crna Gora bi uskoro trebalo dobije prvu novu Vladu još od uvođenja višepartizma u toj zemlji.

On je izjavio da je ohrabren činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode stručni ljudi.

- Iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na moju inicijativu nisu dostavili predlog kandidata za ponuđene resore, ohrabren sam učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, posebno činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode pre svega stručni ljudi - napisao je Krivokapić.

Da podsetimo, Zdravko Krivokapić ponudio je devet ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto u Vladi Demokratskom frontu, a platformi "Crno na bijelo" Dritana Abazovića tri ministarstva i jedno potpredsedničko mesto. Preostali resori su ponuđeni koaliciji "Mir je naša nacija". 

- Ostajem pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći proveru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u Vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju - nastavlja Krivokapić na svom Tviter nalogu.

On je naveo da je od ključne važnosti da svi predlozi budu visoko-kompetentni, odnosno da svojom radnom i obrazovnom biografijom odgovaraju profilu ministarstva za koji se kandiduju.  

Platformi "Crno na bijelo" je ponuđeno jedno potpredsedničko mesto u vladi za sektor bezbednosti i ministarstva za ljudska i manjinska prava, poljoprivredu i odbranu. Iz URA su juče negativno odgovorili na ovu ponudu, tražeći još resora.

Očigledno da je došlo do pomaka u pregovorima, pa bi uskoro mogli da očekujemo formiranje Vlade.

Podsetimo i to, Zdravko Krivokapić je za svog eksperta zadržao mesto ministra finansija, kao i generalnog sekretara Vlade. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati