Svet

Direktno.rs

26. 10. 2020. 06:51 11

Maske pale u Crnoj Gori: Ne može se lažima na vlast!

Subota je bila prilično turbulentan dan na crnogorskoj političkoj sceni. Ređala su se saopštenja kako na informativnim portalima, tako i u štampanim medijima, ali i na društvenim mrežama. Tema ista, očekivana za sve osim za one koji još veruju u čoveka, u datu reč, u čojstvo.

A na čojstvo su pljunuli oni kojima su usta bila puna čojstva i junaštva poslednjih 30 godina. Oni koji su sada je sasvim jasno, podupirali režim Mila Đukanovića 30 godina. Oni koji su izglasali Ustav Crne Gore 2007. godine. Oni koji su razbili Narodnu stranku, oni koji izgleda koračaju sigurnim putem ka "ocu" Novaku Kilibardi. I on je zarad šačice novca, ove ili one boje, prodao sve što je vredelo tih godina u Crnoj Gori.

Njegovi "potomci" su nastavili da urušavaju sve do čega su se dohvatili, a usta su im uvek bila puna srpstva i ničega više. Umislili su da mogu biti neka savremena elita pa su i ime stranke menjali kada su stizali, misleći da će ih krenuti na bolje sa novim logoom. Međutim ništa im nije išlo za rukom, osim saučešništva sa režimom Mila Đukanovića sa kojim su opstajali koliko i on. Istina, nisu mogli imati koliko i on, ali očigledno da su bili zadovoljni i time. Poslednjih godina rupu u džepu za rad "pansrpstva" krpio im je jedan jedini i neponovljivi srpski sin Aleksandar Vučić.

"Pobednici" na izborima održanim 30. avgusta sakriveni iza imena prof. dr Zdravka Krivokapića, mantija mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, mileševskog Atanasija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija i njima vernog naroda, ubediše sami sebe da su oni ti koji su zbacili DPS sa vlasti posle 30 godina. Sada većina "pobednika" koji su kampanju odradili u "podrumu" do 31. avgusta, gde su u mraku sa saradnicima smišljali koji će vid žrtve naplatiti, jer su svaki dotadašnji naplatili (misleći da DPS opet dobija) izađoše na svetlo dana i dokazaše da im sve što je sveto i svetlo i te kako smeta. Dokazaše da se mnogo bolje snalaze u mraku.

Zaboraviše na sve obećano, zaboraviše da su kumili i molili da prof. dr Zdravka Krivokapića da predvodi listu "Za budućnost Crne Gore", jer u suprotnom nemaju šansi protiv DPS-a i Mila Đukanovića. Oni odlično znaju da narod u Crnoj Gori više ne veruje Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i overivaču Ustava Crne Gore 2007. Nebojši Medojeviću. Zaboraviše da su obećali da će podržati ekspertsku vladu, da oni neće tražiti mesto za njih u toj vladi. Zaboraviše da su se dogovorili da ako je neko političar, a ujedno i ekspert za neku oblast imaće mesta u novoj vladi. Izgleda da su za sebe mislili da su eksperti. Nažalost jesu, za obmanu. Ali na svu sreću takav resor ne postoji.

Zdravko Krivokapić nije vičan političar, to svi znamo, ali lik i delo tog čoveka doprinelo je rušenju jednog diskriminatornog režima, više nego "čast i ugled" koji uživaju tri musketara sa staze Novaka Kilibarde. Zar takvog čoveka treba olako potrošiti. Zar takvom čoveku ne treba pomoći, zar takvom čoveku treba zabiti nož u leđa.

Pa dokle više?!

Izigrali ste, gospodo, poverenje naroda i poverenje crkvenih velikodostojnika u Crnoj Gori, bez koji bi ostali niko i ništa ma gde bili i kome se priklonili. Iskoristili ste trenutak kada je mitropolit Amfilohije u bolnici gde se bori sa virusom Kovid 19, da napadnete Crkvu i njene vladike i sveštenike da se mešaju u sastav nove vlade. Pokazali ste svoje pravo lice. Narod sve vidi. Pokazali ste kako izgledaju novokomponovane vojvode srpskog naroda, vojvode koje se krste ili ne krste, samo kada im je novčanik u opasnosti.

Nije slučajno Vladika Danilo zborio "Ne bojim se od vražjega kota, neka ga je kâ na gori lista, no se bojim od zla domaćega".

Zbog takvih je danas srpstvo tu gde jeste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati