Svet

[ Izvor: Beta ]

28. 09. 2020. 16:49 0

BIZARNO Umro pre 11 dana od kovida, a pobedio na izborima?!

Građani rumunskog gradića Deveselu toliko su voleli i poštovali svog gradonačelnika Jona Alimana, koji je 17. septembra umro od koronavirusa, da su na nedeljnim lokalnim izborima glasali za njega uprkos njegovoj smrti, preneli su danas lokalni mediji.

Pokojni Aliman (57) na glasanju je u nedelju dobio 1.057 glasova od ukupno 1.600. Okupljeni su posle glasanja otišli na grob svog omiljenog gradonačelnika kako bi "proslavili njegovu pobedu".

- Otišli smo na groblje da mu čestitamo - navela je jedna meštanka koja je na Fejsbuku prenela fotografiju na kojoj nekoliko desetina osoba drže upaljene sveće.

Građani Deveselua na jugu Rumunije su već ranije izazvali medijsku pažnju zbog "rata" jednog meštanina i komande američkog protiv-raketnog štita koji je svečano inaugurisan 2016. godine.

Stado od 250 ovaca Dumitrua Bleže postalo je pretnja za bezbednost vojne lokacije jer su ovce pasle travu u blizini zbog čega se redovno aktivirao alarm upozorenja.

Pre nego što je svoje stado odveo negde drugde na pašu, Bleža je tražio obeštećenje od 18.000 evra, ali je sud 2018. odbacio njegov zahtev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati