Svet

[ Izvor: Beta ]

27. 09. 2020. 16:22 5

Makron: Lukašenko mora da ide

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je za francuski list Žurnal di dimanš da predsednik Belorusije Aleksandar "Lukašenko mora da ide".

Evropska unija saopštila je da ne priznaje Lukašenka za predsednika Belorusije zbog velikih protesta širom zemlje koji dovode u pitanje rezultate prošlomesečnih predsedničkih izbora za koje je Lukašenko tvrdio da je ubedljivo pobedio, dok pristalice opzicije smatraju da su izbori namešteni.

- Ono što se dešava u Belorusiji je kriza vlasti, autoritarne vlasti koja ne može da prihvati logiku demokratije i održava se na silu - rekao je Makron u intervjuu za "Žurnal di dimanš" uoči posete Litvaniji i Letoniji.

U obraćanju na virtuelnom sastanku Generalne skupštinem Ujedinjenih nacija, beloruski ministar inostranih poslova upozorio je na mešanje zapadnih zemalja i nametanja sankcija zbog predsedničkih izbora u zemlji i vladinog odgovora na demonstracije.

- Vidimo pokušaje destabilizacije situacije u zemlji. Uplitanja u naše unutrašnje poslove, sankcije i druga ograničenja u Belorusiji imaće suprotan efekat i apsolutno su štetni za sve - rekao je šef beloruske diplomatije.

Više od 12 hiljada je uhapšeno tokom demonstracija otkako je predsednik Aleksandar Lukašenko proglašen za pobednika izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati