Svet

[ Izvor: Beta ]

26. 09. 2020. 18:45 1

Komšić: Dodik i Čović zagovarači politike od pre 25 godina

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić izjavio je da primena presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vodi ka definisanju BiH kao gradjanske države.

- Naše zalaganje za BiH kao građansku državu u potpnosti je u korelaciji sa tim presudama. To što se te presude ne svidjaju (Miloradu) Dodiku i (Draganu) Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš već njihov problem i oni nemaju problem sa nama nego sa evropskim i civilizacijskim vrednostima - saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

Komšić dodaje da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i lider HDZ BiH Dragan Čović "nisu ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata u BiH", i kako je ocenio "njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju ni na šta".

 

- Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu tretirati ka stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine - istakao je Komšić.

Prema njegovim rečima, poslednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cela stvar se završila tragično.

- Žalosno je i da su 25 godina posle Dodik i Čović zagovarači takvih politika - ocenio je Komšić.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije danas najavio je mogućnost da Srbi i Hrvati zatraže izlazak iz BiH, jer im se, kako je kazao, osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Dodik je naveo da će "verovatno predstavnici Srba i Hrvata doneti zajedničku deklaraciju i tražiti da izadju iz BiH, jer im se osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati