Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

20. 09. 2020. 18:07 6

Uhapšen ubica Ljiljane Simić, čeka se izručenje

Zoran Marić (47), osumnjičeni za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54) u Herceg Novom, uhapšen je u Republici Srpskoj. Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima iz te države raditi na izručenju Marića.

Njegov saučesnik Radomir Delić (36) uhapšen je juče u Herceg Novom, a sudija za istragu danas mu je odredio pritvor do 30 dana.

Simićeva je kandaska državljanka. Njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra, a njeno beživotno telo 12 dana kasnije pronađeno je u selu Mokrine kod Herceg Novog. Da podsetimo, danas je njen bivši suprug u eksluzivnoj ispovesti za Direktno.rs naveo koji su bili razlozi Ljiljanine likvidacije.

Iz Uprave policije saopštili su da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbednosti Herceg Novi i Odeljenja bezbednosti Kotor u kratkom roku rasvetlili ubistvo koje se dogodilo na teritoriji Herceg Novog.

- Policija je identifikovala dva osumnjičena lica, od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo danas u Bosni i Hercegovini. Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Lj.S. (54) nakon čega je policija sprovela potragu za ovim licem na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji verovatnoća da je ovo lice lišeno života. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani - saopšteno je iz Uprave policije, a prenose podgoričke "Vijesti".

Pojasnilii su da je Delić, državljanin Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom, uhapšen u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je sa Marićem, koji je državljanin Crne Gore, izvršio krivično delo ubistvo Ljiljane Simić.

- Policija je protiv ova dva lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo. Za R.D. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS. NCB Inetrpol Podgorica je, nakon saznanja da Z.M. ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu poternicu za ovim licem. Odmah po raspisivanju poternice policija Republike Srpske je efikasnom akcijom lišila slobode ovo lice u Foči. Uprava policije se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji. Odmah po dobijenoj informaciji da lice osumnjičeno za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovom lišenju slobode. Sledi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori - saopšteno je iz Uprave policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati