Svet

[ Izvor: Telegraf ]

20. 09. 2020. 10:14 0

Prevrnuo se autobus u Gani: Izvučeno osmoro mrtve dece - mladih fudbalera

Osmorica mladih fudbalera, dečaka uzrasta od 12 do 15 godina, poginula su u saobraćajnoj nesreći u Gani, u regionu Ašanti, kada je autobus koji ih je prevozio sleteo u reku.

Šestorica su poginula na licu mesta, dok su dvojica, koja su preneta u bolnicu sa teškim povredama, preminuli u subotu u toku večeri, javljaju lokalni mediji.

Još 24 dečaka koja su se nalazila u autbusu zbirnuta su u bolnicu sa lakšim i težim povredama od kojih se četvorici lekari i dalje bore za život. Nije objavljeno koliko je dečaka ukupno bilo u autobusu.

Pojavio se i video sa mesta nesreće, spasilačku akciju preduzeli su meštani okolnih sela koji su iz olupine autobusa pomagali povređenim dečacima, a mrtve iznosili.

Prema navodima lokalnih medija, do nesreće je došlo kada je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom pošto mu je pukla prednja guma u trenutku kada je prelazio preko reke Ofinso u koju se potom survao.

Odmah pošto su mediji obavestili o tragediji dečaka, na lice mesta su se uputili najviši zvaničnici Fudbalskog saveza Gane.

- Fudbalski savez Gane izražava najdublje saučešće porodicima osam mladih fudbalera koji su preminuli nakon što je vozilo kojim su se prevozili doživelo udes. Obavešteni smo da saobraćajna nesreća desila kada su se vraćali u Ofinso, nakon što su obavili registraciju u Afrančou. Poslali smo odmah naše zaposlene da obiđu sve koji su pogođeni ovom nesrećom. Veoma smo tužni zbog ovoga što se desilo i, uz iskreno saučešće porodicama poginulih, želimo brz oporavak ostatku tima koji je doživeo različite vrste povreda u ovom incidentu. U ovim vremenima punim izazovima, stojimo rame uz rame sa svim pogođenim porodicama, uključujući i one kojima su deca povređena i koji takođe prolaze kroz strašan stres. Misli su nam uz sve bližnje poginulih, neka duše stradalih počivaju u miru - poručili su iz Fudbalskog saveza Gane.

Dečaci koji su bili u autobusu takmiče se u "Kolts Ligi" koja je inače juniorski sistem takmičenja u Gani.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati