Svet

[ Izvor: Beta ]

10. 09. 2020. 10:17 0

Pronađeno telo novinara sa odsečenom glavom

Telo sa odsečenom glavom novinara meksičkog lista El Mundo de Verakruz pronađeno je u zoni gde vlada veliko nasilje u toj državi na istoku Meksika, javili su noćas policija i organizacije za odbranu slobode govora.

- Osuđujem kukavičko ubistvo novinara Hulija Valdive.. U saradnji sa glavnim tužiocem države upotrebićemo sve resurse da pronađemo odgovorne - rekao je sekretar za bezbednost i šef policije Ugo Gutjeres u saopštenju.

Telo novinara kao i njegov motocikl pronadjeni su juče na železničkoj pruzi u planinskoj zoni opštine Tezonapa, prema informacijama koje je objavio list El Mundo.

Organizacija Reporteri bez granica zatražila je od vlasti da ispitaju vezu između ubistva i profesionalnih aktivnosti 41-ogodišnjeg novinara.

Hulio Valdivija je pet novinar ubijen u Meksiku tokom 2020. godine, naveli su Reporteri bez granica. Organizacija je navela da sve treba da bude ispitano posebno njegov novinarski rad pošto je on radio u zoni obeleženoj nasiljem.

Valdivija je radio u komplikkovanoj zoni gde ima kriminalnih grupa i treba ispitati da li je ukazao na nešto što ih je uznemirilo, rekla je za Frans pres Ana Laura Peres, predsednica Komisije za zaštitu novinara u Verakruzu.

Prema Tviter nalogu El Munda novinar je u utorak izveštavao o sukobu između policije i osumnjičenih kriminalaca u opštini Kosolapa. EL Mundo je na svom portalu napisao posle ubistva da tužilaštvo ispituje da vidi da li je zločin povezan sa njegovom novinarskom profesijom.

Meksiko važi za jednu od najopasnijih zemalja za novinare sa više od sto novinara ubijenih od 2000. godine. Više od 90 odsto tih zločina ostalo je nekažnjeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati