Svet

02. 08. 2020. 16:57 0

Povređeno 45 policajaca na demonstracijama u Berlinu (VIDEO)

Čak 45 policajaca povređeno je u Berlinutokom protesta desetina hiljada demonstranata koji zahtevaju ukidanje restriktivnih mera za borbu protiv KOVID-19 saopštila je policija, dok novih manjih protesta i dalje ima u glavnom gradu.

Tokom protesta u subotu su uhapšene 133 osobe.

Oko 20.000 ljudi, po procenama policije, učestvovalo je u šarolikim demonstracijama u Berlinu u subotu: "slobodni mislioci", aktivisti protiv vakcina, aktivisti "teorija zavere" i pristalice krajnje desnice.

Demonstranti, od kojih većina nije nosila maske i nisu poštovali rastojanje od drugih od 1,50 metra propisano u Nemačkoj, išli su u povorci ka Brandenburškoj kapiji. Policija je počela da ih rasteruje još popodne, ali stotinak je ostalo do kasno uveče.

 

Policija je podnela prijavu protiv organizatora događaja zbog "nepoštovanja higijenskih pravila".

Tokom odvojene antifašističke demonstracije u berlinskom okrugu Nojkeln, demonstranti su bacali kamenje na policiju, ispaljivali rakete za vatromet i oštetili dva policijska vozila i kancelariju jedne lokalne stranke.

Ukupno 1.100 policajaca bilo je raspoređeno u subotu na mestu oba protesta.

Danas se nekoliko stotina demonstranata ponovo okupilo kod Brandenburške kapije, navodi novinar AFP-a. Većina je nosila maske i poštovala rastojanje od drugih.

 

 

Iako je Nemačka relativno pošteđena tokom pandemije i ima manje od 9.200 umrlih, vlasti su alarmirane zbog ponovnog širenja zaraze.

Političari su kritikovali subotnji skup, smatrajući ga neodgovornim.

- Da, protesti bi trebalo da budu mogući i u ovo doba koronavirusa, ali ne na taj način - rekao je ministar zdravlja Jens Špan, ističući potrebu da se poštuju proglašene sanitarne mere.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati