Svet

[ Izvor: Beta ]

12. 07. 2020. 09:47 0

Tramp prvi put viđen u javnosti sa maskom

Američki predsednik Donald Tramp prvi put je viđen u javnosti sa maskom protiv korona virusa, prilikom posete vojnoj bolnici Volter Rid u predgrađu Vašingtona.

Tramp je u posetu bolnici u subotu došao helikopterom i nije imao masku kada je izlazio iz letelice, ali je zatim nosio masku u prostorijama bonice, gde je posetio ranjene američke vojnike i lekare koji neguju obolele od COVID-19. Polazeći iz Bele kuće, američki predsednik je  novinarima rekao da misli da je dobro nositi masku, "posebno ako ste u bolnici".


Vodeći republikanski političari, uključujući i potpredsednika Majkla Pensa zauzeli su se za nošenje maski u vreme pandemije, a i guverneri iz te stranke su se, kako je pandemija hvatala maha, angažovali u nabavci zaštitne opreme i ohrabrivali građane da nose maske.

Sam predsednik je, međutim, slao veoma pomešane signale. Odbijao je da nosi masku na konferencijama za novinare, konferencijama kriznog štaba za pandemiju i na javnim okupljanjima.


Izvori bliski predsedniku rekli u agenciji AP, pod uslovom anonimnosti, da Tramp smatra da maska čini da deluje slabo i da previše skreće pažnju na zdravstvena pitanja, umesta na ekonomski oporavak SAD.

Tramp je sugerisao da je nošenje maske u zatvorenim prostorijama u prisustvu više osoba opravdano, ali je ujedno zbijao šale na račun političkih protivnika koji nose maske, i optuživao novinare koji to čine da izigravaju politiku korektnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati