Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2020. 22:58 2

"Vlast bezumno hoće da otima crkve"

U organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Tivtu je održana litija kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada građana Boke, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Litiju je predvodio mitropolit Amfilohije, nakon čega se ispred hrama Svetog Save obratio pristalicama i optužio crnogorsku vlast da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

- Nijedan okupator nije progonio sveštenike kao što oni danas rade, bezumno hoće da otimaju crkve, što nije radila nijedna vlast - kazao je Amfilohije.

On je "bezumnim" nazvao tvrdnje predsednika Mila Đukanovića "da Srpska crkva navodno ugrožava Crnu Goru i njen put u Evropu", a vladu je pozvao da ukine sporni zakon, uz poruku da ne zna "ko će biti lud da za nju glasa, ako to ne uradi".

- Ako hoće da nešto urade oko izbora, bolje im je da ukinu deo tog zakona i onda će i ove litije i ovi protesti da prestanu - poručio je Amfilohije.

Policija nije obezbeđivala litiju, a saobraćaj su regulisali redari. Litija je održana uprkos merama Nacionalnog koordinacionog tela, po kojima su dozvoljena javna okupljanja na otvorenom sa najviše 200 osoba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati