Svet

[ Izvor: Beta ]

22. 06. 2020. 12:32 0

Amfilohije na razgovoru u policiji o litijama

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvan je u podgoričku policiju zbog sinoćne litije u Podgorici.

Amfilohiju je jutros u Cetinjskom manastiru uručen poziv u kome je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obaveštenja u svojstvu gradjanina, objavljeno je na sajtu mitropolija.com.
U nekoliko gradova u Crnoj Gori sinoć su održane protestne šetnje protivnika Zakona o slobodi veroispovesti i pored zabrane većih okupljanja zbog korona virusa, koji je posle višenedeljne pauze ponovo registrovan u nekoliko crnogorskih gradova.

Mitropolit SPC-a Amfilohije je uoči protestnih šetnji pozvao okupljene da se pridržavaju zdravstvenih mera Instituta za javno zdravlje.


U Crnoj Gori je dozvoljeno okupljanje na javnim mestima najviše 200 ljudi, što je mera Vlade u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Trenutno raste broj inficiranih korona virusom, posle više nedelja tokom kojih nije registrovan ni jedan novi slučaj obolevanja i taj broj je porastao na 38.

Prošle sedmice su zbog organizacije litija i kršenja epidemioloških mera pritvorena dva sveštenika SPC-a.


SPC je posle tri meseca nastavila sa organizacijom protestnih šetnji protiv Zakona o slobodi veroispovesti usvojenog krajem prošle godine, a koji predvidja podržavljenje imovine za koju crkve nemaju dokaz o vlasništvu.


Crnogorski državni vrh predložio je nedavno mitropolitu SPC-a Amfilohiju obustavu primene zakona, što je Mitropolija odbila kao "neiskrenu i neodrživu" ponudu i odlučila se za nastavak litija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati