Svet

[ Izvor: Beta ]

30. 05. 2020. 11:29 0

Merkel neće prisustvovati sastanku uživo G-7 u SAD

Nemačka kancelarka Angela Merkel neće lično prisustvovati sastanku u Sjedinjenim Državama sa čelnicima najvećih ekonomija sveta ako predsednik Donald Tramp ostane pri odluci da se sastanak održi uživo, osim ako se do tada ne promeni situacija sa korona virusom, saopštio je danas njen kabinet.

 

Dvodnevni samit grupe G-7 koji je bio zakazan za 10. jun u Kemp Dejvidu odložen je u martu i umesto njega je najavljena video konferencija, medjutim američki predsednik je pre nedelju dana rekao da ponovo razmišlja o održavanju sastanka uživo smatrajući da bi to bio "odličan znak svima" da se stvari vraćaju u normalu.

Odmah posle te najave Merkel je izjavila da se još nije odlučila da li će prisustvovati lično ili putem video konferencije, a danas su iz njene kancelarije rekli nemačkoj novinskoj agenciji DPA da je sada donela odluku.

- Danas, s obzirom na ukupnu pandemijsku situaciju, ona ne može da se obaveže da će lično učestvovati - saopšteno je iz kabineta Angele Merkel. 

O mogućnosti održavanja sastanka uživo gupe G-7 u SAD, juče je američki predsednik razgovarao i sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati