Svet

[ Izvor: Nezavisne.com ]

28. 05. 2020. 14:31 0

Horor u BiH: Sedam devojčica držao zatočene i snimao

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas Zeničanina E.S. (44) zbog nasilja prema maloletnoj deci koje je snimao i javno objavljivao. On se sumnjiči za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici.

- E.S. je od ranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih dela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima - navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako su dodali, po Naredbi Opšinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, a na jednoj je zatečeno sedmoro maloletne ženske dece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora.

- U ceo slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve navedenih krivičnih dela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku.

- Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema maloletnoj deci snimao mobilnim telefonom i objavljivao putem društvenih mreža usled čega je došlo do uznemirenja javnosti - dodaju u FUP-u.

On se trenutno nalazi na saslušanju u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici.

Napomenimo i to, pretresi na tri lokacije su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati