Svet

Direktno.rs [ Izvor: Pobjeda ]

26. 05. 2020. 14:36 3

Ruska crkva: Milo ne razume narod, proći će kao Porošenko

Ruska pravoslavna crkva umešala se u unutrašnje stvari Crne Gore kada je drugi čovek RPC, portparol mitropolit Vlkonski Ilarion, zapretio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da će proći kao bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko za čijeg mandata je Ukrajinska crkva dobila tomos od Carigrada za autokefalnost, a nakon toga ubedljivo je poražen na izborima.

Kako se navodi, predsednik Crne Gore Milo Đukanović "krenuo je protiv sopstvenog naroda".

- To da je otvoreno protiv crkve, pokušava da formira neku novu organizaciju, pokazuje da on ne razume, kao prvo, suštinu šta je crkva, a pod dva, ne razume sopstveni narod. Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nije neka strana organizacija. To je crkva crnogorskog naroda. Iako gospodin Đukanović, koji koliko znam nije kršten i koji je ateista, pokušava da formira sopstvenu crkvu, predstavlja veliku grešku - rekao je mitropolit televiziji "Rusija 24", a preneo je i zvaničan portal Ruske pravoslavne crkve.

Dalje mitropolit podsećća da je grešku napravio i predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

- On je pokušao da iskoristi nastalu situaciju i odigra na kartu crkve kako bi sakupio poene u svojoj predizbornoj kampanji. Kao što znamo, ta avantura ga je dovela do sramotnog poraza na izborima. Siguran sam da gospodina Đukanovića čeka ista žalosna sudbina ako ne revidira svoj stav, ako ne prestane sa progonom kanonske crnogorske Pravoslavne crkve - crnogorske ne po imenu, već po tome što je ona crkva crnogorskog naroda - naglasio je Ilarion.

Kako bi Đukanović to shvatio, potrebno je samo da pogleda koliko ljudi je izašlo na ulice kako bi pokazali solidarnost sa pritvorenim episkopom Joanikijem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati