Svet

[ Izvor: Beta ]

25. 05. 2020. 22:57 0

Krivična prijava protiv Dodika zbog prisluškivanja

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković podneo je danas 10 krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS, te nabavke pokretne bolnice.

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podneo prijavu protiv člana Predsedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika, te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlašćenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Stanivuković je novinarima ukazao kako je Dodik "javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS" i najavio da će, ako ne bude pozvan da da izjavu, "izneti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju".

Zbog sumnje da je "zloupotrebio položaj i ovlaštenja" Stanivuković je prijavu podneo protiv premijera RS Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića u slučaju nabavke pokretne bolnice u vreme pandemije koronavirusa.

- Zakon mora da važi jednako za sve, bez obzira ko kakvu funkciju obavlja. Imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva meseca se montira - rekao je on.

Prijavu je podneo i zbog, kako je navedeno, zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije "Travel for fun" i direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Željkovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati