Svet

[ Izvor: Beta ]

24. 05. 2020. 14:54 0

Grenel odlazi sa mesta ambasadora SAD u Berlinu?

Prema informacijama nemačke novinske agencije DPA, Ričard Grenel će narednih nedelja otići s funkcije ambasadora SAD u Berlinu, što agencija povezuje s predsedničkim izborima u SAD 3. novembra.

Očekuje se da će njegov posao u Berlinu privremeno obavljati Robin Kuinvil, koja od jula 2018. obavlja funkciju njegove zamenice.Predsednik SAD Donald Tramp je Grenela u februaru iznenada vratio u Vašington time što ga je imenovao da privremeno preuzme funkciju koordinatora svih tajnih službi, prenosi Dojče vele.

Dotadašnji kooridnator Džozef Megvajer je izgubio poverenje predsednika i podneo ostavku. Privremeno rešenje je moralo brzo da se nađe, a u četvrtak je Senat američkog Kongresa potvrdio imenovanje kongresmena Džona Retklifa za stalnog koordinatora 17 tajnih službi SAD, te će se u utorak, kada on položi zakletvu, završiti Grenelov tromesečni privremeni mandat na toj funkciji.Nije iznenađenje da Grenel sada želi da napusti mesto ambasadora u Berlinu. On je u februaru saopštio da želi da ostane ambasador, međutim dve nedelje kasnije, internet portal "The Daily Wire" je izvestio da je Grenel obavestio Belu kuću o nameri da podnese ostavku, ali tada ni Bela kuća ni ambasada u Berlinu nisu zvanično potvrdile ovu vest. Američka ambasada ni sada ne navodi ništa o budućim planovima Grenela.

U petak, posle potvrde Retklifa kao novog koordinatora u Vašingtonu, Ambasada u Berlinu je saopštila da je Grenel na funkciji vršioca dužnosti koordinatora tajnih službi SAD, zastupao politiku SAD imajući u vidu Nemačku.

U izveštaju se ne navodi ništa o tome da li će Grenel ostati specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova, budući da mu se pripisuje uspeh u različitim dogovorima Beograda i Prištine, o čemu je naš portal već pisao.

Grenel važi za čoveka krajnje lojalnog Trampu, navodi Dojče vele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati