Svet

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

08. 05. 2020. 07:40 10

TAKO RADE HRVATI Ostavka ministra zbog pada aviona

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević podneo je ostavku nakon pada vojnog aviona u kome su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva kod mesta Biljane Donje pored Zadra. U Srbiji se 2015. godine srušio helikopter Vojske Srbije, koji je prevozio bebu. U toj nesreći bilo je sedam mrtvih. Godine prolaze, a još uvek niko nije odgovarao za taj pao, a ostavku nije podneo ni tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić. Tako to rade ozbiljne države, a Hrvatska za nas svakako to i jeste.

- Naš zadatak je da budemo s porodicama i porodicama ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i saučešće svim pripadnicima vazduhoplovstva i vojske. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra obrane - rekao je Krstičević.  

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavestio premijera Andreja Plenkovića.  

- Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom komandantu vojske. Kao što znamo, pre tri meseca isto smo imali avionsku nesreću s helikopterima Kiowa, gde smo isto izgubili dva mlada života - podsetio je. 

Istakao je kako je važno da sve bude istraženo.  

- Govorim celom sistemu da se mora govoriti istina i da o svemu uvek moramo biti transparentni. Formirao sam komisiju s glavnim vazduhoplovnim istražiteljem, koji treba da uradi detaljnu, temeljnu istragu o ovom događaju - rekao je Krstičević. 

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i Krstičević razgovarali su telefonski večeras, a u petak će se sastati, potvrđeno je agenciji Hina iz Vlade pošto je Krstičević podneo ostavku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati