Svet

[ Izvor: Beta ]

01. 05. 2020. 08:39 0

U Boliviji građani lupali u šerpe tražeći izbore

Mnogi građani Bolivije lupali su sinoć šerpe i bacali petarde sa prozora i balkona tražeći održavanje predsedničkih izbora u roku od 90 dana.

Protest je bio posebno glasan u glavnom gradu La Pazu, a održan je usred vanredne situacije proglašene 22. marta zbog epidemije koronavirusa.

Predsednički izbori u Boliviji zakazani za 3. maj odloženi su zbog epidemije. Parlament je u sredu usvojio zakon prema kojem bi izbori trebalo da budu održani u roku od 90 dana, ali zakon treba da potpiše privremena predsednica Žanin Anjes.

Pristalice bivšeg predsednika Bolivije Eva Moralesa sumnjaju da Žanin Anjes odugovlači sa potpisivanjem zakona da bi odložila izbore za narednu godinu iako je izborna komisija predložila da glasanje bude održano između 28. juna i 27. septembra.

Morales je 10. novembra 2019. godine bio primoran na ostavku pod pritiskom vojske i protesta opozicije koja se bunila na rezultate predsedničkih izbora na kojima on tvrdi da je pobedio, iako prema Ustavu nije imao pravo na novi mandat.

Od njegove ostavke zemlju vodi senatorka desnice Žanin Anjes koja se proglasila za privremenu predsednicu Bolivije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati