Svet

Direktno.rs

09. 04. 2020. 13:29 0

U Španiji za 24 sata preminule 683 osobe

U Španiji su u poslednja 24 sata zabeležena 683 nova smrtna slučaja od koronavirusa, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva. Ova brojka je manja od jučerašnje, što znači da trend smrtnih slučajeva u ovoj zemlji nastavlja da pada.

Sa ovim novim bilansom zvaničan broj umrlih od koronavirusa je dostigao 15.238, iako je, kako navodi El Pais, poslednjih dana postalo jasno da u statistiku ulaze samo oni koji su prethodno dijagnostifikovani. Ovaj španski medij pritom kao primer navodi obolele koji su preminuli u svojim kućama ili u staračkim domovima.

Pad broja smrtnih slučajeva u Španiji nije jedina ohrabrujuća vest, jer je opao i vroj novozaraženih, pa je tako u poslednja 24 sata zabeleženo 5.756 novih slučajeva.

Ukupno je u Španiji dosad zaraženo 152.446 ljudi, a njih 15.238 je preminulo. Ozdravilo je 52.165 pacijenata, dok je 85.043 aktivnih slučajeva, odnosno ljudi koji se i dalje bore sa koronavirusom.

Kada je reč o kritičnijim slučajevima, trenutno se u bolnici nalazi 7.069 pacijenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati