Svet

[ Izvor: Mediji ]

30. 03. 2020. 07:21 0

NJUJORK Poljska bolnica niče u Central parku

U njujorškom Central parku niče poljska bolnica koja će primati obolele od koronavirusa, objavila je agencija Frans pres.

Više desetina osoba radilo je u nedelju na travnjaku Ist Midou, jednom od velikih igrališta slavnog njujorškog parka. Upravo to mesto izabrano je za improvizovanu bolnicu jer se se nalazi blizu jedne od bolnica.

Bolnicu podiže evangelička humanitarna organizacija iz Severne Karoline, koja je poslala šezdesetak osoba i koordinira svoje delovanje s guvernerom države Njujork Endrjuom Kuomom, američkom agencijom za upravljenje u hitnim situacijama (FEMA) i kompanijom Maunt Sinai.

- Nadam se da će bolnica biti operativna za 48 sati i moći da počne da prima pacijente - rekao je koordinator tima Eliot Tenpeni.

Poljska bolnica će imati kapacitet za 68 osoba, kao i opremu i osoblje potrebne za prihvat obolelih od koronavirusa. Osim logističke ekipe za tu bolnicu, humaitarna organizacija će uputiti i lekare i medicinske sestre.

Ista organizacija već je postavila sličnu bolnicu u Kremoni na severu Italije, takođe za obolele od koronavirusa, rekao je Tenpeni.  

Guverner države Njujork Endru Kuomo rekao je u nedelju da se broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u državi približio 1.000. Broj smrtnih slučajeva u državi skočio je u poslednja 24 časa sa 728 na 965.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati