Svet

Direktno.rs [ Izvor: Index.hr ]

29. 03. 2020. 15:49 1

REZULTATI ZA 15 MINUTA Hrvatska uzima nove testove

Direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, Alemka Markotić, najavila je da će Hrvatska nabaviti i isprobati nove testove na koronavirus koje koriste zemlje Beneluksa, a daju rezultate za samo 15 minuta.

Profesorka Markotić je kazala se u odnosu na pre nekoliko nedelja višestruko povećao broj testiranih u Hrvatskoj, te je najavila kako će uskoro biti ispitan novi brzi test, koji se od prre par dana primenjuje u nekim evropskim državama.

Ako se pokaže uspešnim, to će biti dodatna pomoć pri testiranju, a angažuje se i dodatna infrastruktura za veći broj testiranja, rekla je direktorka zagrebačke Klinike za infektivne bolesti.

- Ti testovi mogu biti značajni. Postoje testovi koje koriste zemlje Beneluksa, pokušali smo doći do toga. Dobila sam danas mejl da ćemo uspeti dobiti 10-ak testova da vidimo jesu li kvalitetni. To bi nam bila dodatna pomoć u dijagnostici - objasnila je Alemka Markotić.

- Zasad za punktove gde se obavljaju testiranja imamo dovoljno reagencija osim u Zadru, gde imaju kvalitetan aparat, ali za njega u ovom trenutku ne postoji mogućnost nabavke reagencija - dodala je profesorka.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati