Svet

[ Izvor: Beta ]

28. 03. 2020. 23:05 1

Medojeviću i supruzi prijava zbog kršenja samoizolacije

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine Medojević zbog kršenja samozolacije i sprovela ih u karantin, saopštila je večeras policija.

Navodi se da je bračnom paru Medojević mera samoizolacije izrečena 17. marta, da su je oni prekršili zbog čega su osumnjičeni za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Oni će se žaliti Ministarstvu zdravlja zbog sprovođenja u karatin, saopštila je PZP.



- To pompezno sprovođenje Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomore kao navodnih prekršilaca samoizolacije, je još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević - ocenio je PZP.

Bračnom paru Medojević je izrečena mera samoizolacije po povratku iz Švedske, navode u Pokretu.

Saopštenjem se ukazuje da je Medojevićeva prekršila mere samoizolacije pre deset dana, a da je inspekcija reagovala tek danas, i da je to uradila radi davanja izjave za medije kao čelnica fondacije "Banka hrane".

Medojevićeva partija koja je deo političkog saveza Demokratski front, navodi da je Medojevoć "u znak solidarnosti" i iz "revolta", "namerno, prekršio meru samoizolacije", prilikom današnje reakcije nadležne inspekcije.



PZP tvrdi da je bračni par tražio od nadležnih da ih testiraju na korona virus, ali da su oni to odbili. Dodaje se da se Medojević i njegova suruga osećaju dobro.

U Crnoj Gori su do sada registrovana 84 slučaja korona virusa, od čega jedan sa smrtnim ishodom.

Vlada je uvela niz restritivnih mera u cilju suzbijanja epidemije. Za kršenje samoizolacije predvidjene su stroge kazne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati