Svet

Direktno.rs [ Izvor: RTCG ]

15. 03. 2020. 14:14 0

Vlada pozdravlja odluku MCP-a da obustavi litije

Vlada Crne Gore pozdravila je, promenu stava Mitropolije crnogorsko-primorske i odluku da obustavi javna okupljanja u interesu zaštite zdravlja svih građana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, prenosi RTCG.

Mitropolija je odlučila da privremeno obustavi održavanja litija nakon što je Vlada Crne Gore, iako zvanično u toj državi nema zaraženih koronavirusom, zabranila sve javne skupove i manifestacije.

- Ovakav odgovoran odnos MCP-a prema pitanju javnog zdravlja neće se ni na koji način negativno reflektovati na kvalitet i intenzitet ekspertskog dijaloga na temu Zakona o slobodi veroispoviesti - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva tvrde da će Vlada ostati posvećena dijalogu.

- I pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, Vlada će ostati jednako posvećena dijalogu sa MCP o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, u iskrenom uvjerenju da je na terenu pravnih argumenata i činjenica moguće pronaći rješenja u najboljem interesu svih građana - zaključeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati