Svet

[ Izvor: Beta ]

28. 02. 2020. 11:06 1

Grčka udvostručila patrole na granici sa Turskom zbog migranata

Grčka je saopštila da je ojačala svoje patrole na granici sa Turskom posle turske objave da više neće sprečavati odlazak migranata u Evropu.

Jedan grčki politički izvor izjavio je da je broj patrola udvostručen i da je interno upućen poziv za opštu pripravnost.

- Sve je pod kontrolom, nema razloga za zabrinutost - dodao je taj izvor.

Turska je objavila da na svojoj granici više neće da zaustavlja migrante koji pokušavaju da stignu do Evrope, rekao je ranije Frans presu jedan turski zvaničnik.

Odluka da otvori vrata migrantima doneta je za vreme vanrednog sastanka Saveta za bezbednost, kome je predsedavao predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Sastanak je sazvan zbog pogibije najmanje 33 turska vojnika u regionu Idlib, na severozapadu Sirije, u vazdužnim napadima za koje Ankara krivi sirijske vladine snage potpomognute Rusijom.

Turska je u martu 2016. sklopila dogovor sa Evropskom unijom prema kome dobija pomoć od Unije, a zauzvrat ne dozvoljava migrantima na njenoj teritoriji da idu dalje ka EU.

Sporazum je usledio posle ogromnog priliva migranata u EU koji su bežali od sukoba na Bliskom istoku u leto 2015. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati