Svet

[ Izvor: Beta ]

27. 02. 2020. 12:29 0

Snažan vetar u Skoplju kidao drveće, nosio krovove i delove fasade

Jak vetar u Skoplju, koji je duvao brzinom iznad 100 kilometara na sat, lomio je drveće i nosio krovove a oštetio je i neke od objekata kontroverznog projekta "Skoplje 2014".

 

Vetar je počeo snažno da duva oko ponoći i od jutros po glavnom gradu Severne Makedonije mogu da se vide isčupana i polomljena stabla, oborene metalne zaštitne ograde i oštećene fasade.

Jedan od objekata "Skoplja 2014" koji je oštećen u nevremenu je zgrada elektroprenosnog preduzeća MEPSO u najužem centru Skoplja, koja je ostala bez dela fasade.

Na toj zgradi mogu da se vide otkinuti komadi stiropora i spoljnog sloja fasade. 

Gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov je na Fejsbuk profilu (facebook.com/petreshilegov) objavio deo oštećene fasade zgrade MEPSP i još nekoliko objekata "Skoplja 2014".

- Osim što je kriminalan, kičerajski, umobolan i slično, projekat 'Skoplje 2014' je i nebezbedan po život ljudi - napisao je Šilegov.

Snažno nevreme je noćas zahvatilo i zapadni i severni deo Severne Makedonije, gde je vetar duvao brzinom iznad 70 kilometara na sat, u nekim delovima praćen kišom ili snegom.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati