Svet

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

24. 02. 2020. 15:16 0

"Zakon važi za sve pa i za Mitropoliju, neće nas Vučić učiti"

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da je Mitropolija crnogorsko primorska poreski obveznik koji ispunjava svoje obaveze i da o poštovanju zakona neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Mitropolija crnogorsko primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze. Zakon važi za sve, o tome neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne gradjani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava radi zakonito - istakao je on.

Nakon što je Poreska uprava Crne Gore saopštila da mitropolija ima višemilionski dug i da će ga ako ga ne plate, prinudno naplatiti iz imovine, Vučić je kazao da će Srbija ako treba, pomoći SPC u Crnoj Gori, da im ne bi oduzimali svetinje.

- Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo - poručio je Vučić gostujući na Prvoj TV.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati