Svet

Beta

24. 02. 2020. 12:10 0

Tramp u Indiji govorio pred 100.000 ljudi

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će pojačati trgovinske veze Amerike i Indije i da je njegova zemlja spremna da isporuči Indiji odbrambenu opremu - od dronova i helikoptera do raketnih sistema.

- Radujemo se isporuci Indiji najbolje vojne opreme, koja izaziva najveći strah - rekao je Tramp u obraćanju pred više od 100.000 ljudi na stadionu u zapadnoj indijskoj državi Gudžarat.

On je u govoru po dolasku u prvu predsedničku posetu Indiji najavio isporuku vojnih helikoptera u vrednosti od tri milijarde dolara.

Tramp je rekao da se nada širenju saradnje između dve zemlje u sferi svemira i da su obe strane u početnim fazama sklapanja "neverovatnog" trgovinskog sporazuma.

Američki predsednik je naglasio da će zajedno sa Indijom rešavati pitanje radikalnog islamskog terorizma.

Indija i SAD su izgradile bliske političke i bezbednosne veze, a Trampova dvodnevna poseta je znak povezivanja interesa na način kojim se ove zemlje suprotstavljaju Kini kao rastućoj sili, ocenjuju analitičari.

Tramp će tokom boravka u Indiji obići palatu Tadž Mahal i održati zvanične sastanke u Nju Delhiju.

Američkog predsednika je po izlasku iz aviona dočekao indijski premijer Narendra Modi sa svojom suprugom. Američkom predsedniku upriličen je živopisan doček, sa narodnim plesom pored crvenog tepiha i orkestrom čijim nastupom je pozdravljena američka delegacija.

Na stadionu su mnogi nosili bele kape sa natpisom "Dobrodošao, Trampe", a radnici su podelili građanima hiljade kartonskih maski sa likom američkog predsednika.

Tramp je doputovao sa kćerkom Ivankom i zetom Džaredom Kušnerom uz članove svog kabineta, među kojima je ministar trgovine Vilbur Ros.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati