Svet

Dirketno.rs [ Izvor: RTS ]

16. 02. 2020. 08:59 2

Srpska zastava na Nijagarinim vodopadima

Centralna proslava Dana državnosti Srbije u Kanadi održana je u Nijagarinim vodopadima. Na platou kraj spomenika Nikoli Tesli okupljene Srbe i njihove kanadske prijatelje pozdravili su predstavnici ambasade i generalnog konzulata Srbije, Eparhije kanadske kao i čelnici grada i nacionalnog parka Nijagarinih vodopada.

Sretenje ove, 2020. godine, u Kanadi će ostati upamćeno po srpskoj trobojci na Nijagarinim vodopadima. Uz prvi sumrak boje srpske trobojke pojavili su se na moćnoj potkovici na kanadskoj strani reke a zatim i na vodopadu na američkoj strani.

Potom, na svakih petnaestak minuta, crvena, plava i bela boja osvetljavale su vodu i ledenu paru koju vodopad stvara.

A pre toga je bilo zvanično i svečano. Po intoniranju srpske i kanadske himne okupljene su pozdravili kanadski vladika dr Mitrofan, amabasador Srbije Mihailo Papazoglu, generalni konzul Vasilije Petković, gradonačelnik Nijagarinih vodopada Nik Diodati i parlamentarci srpskog porekla Bob Bratina i Tom Rakočević.

Okupnjeni narod oko spomenika Nikoli Tesli, čiji je pogled večno uperen ka vodopadima, stigao je iz gotovo svih kanadskih provincija, ali ih je bilo i iz Amerike. Njihovo zadovoljstvo ovakvim obeležavanjem državnog praznika Srbije deli i i amabasador na čiju je inicijativu Sretenje u Kanadi dobilo ovakvu sliku.

- Jako sam ponosan što upravo ovakvu sliku možemo da pošaljemo iz Nijagare i Kanade. Mislim da bolju čestitku zemljacima u Srbiji nismo mogli da pošaljemo. Srećan Dan državnosti! - kaže Mihailo Papazoglu, ambasador Srbije u Kanadi

Na strani srpske proslave Dana državnosti bilo je i vreme, bez snega i sa temperaturom od samo šest stepeni ispod nule. Ostaje slika za pamćenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati