Svet

Direktno.rs

28. 01. 2020. 21:42 0

Ostavka Pavićevića: Vlast je najveći neprijatelj CG

Predsednik Crnogorske Vladimir Pavićević podneo je ostavku na tu funkciju jer, kako je poručio članovima stranke, više ne dele sistem ideja, verovanja i vrednosti, ali je poručio da ostaje u političkom životu Crne Gore.

Pavićević je ostavku objavio na društvenim mrežama poručio da zahvaljujući, kako je naveo, delovanju Demokratske partije socijalista, Crna Gora je danas nestabilnija, slabija i podeljenija nego kada je pre dve godine izabran za predsednika stranke.

- Poslednji događaji i meseci otkrili su najperfidnije mehanizme vlasti u Crnoj Gori i jasno pokazali da je najveći neprijatelj države Crne Gore i njene budućnosti upravo ovakav DPS - napisao je Pavićević.

Podsetio je na brojne, kako je rekao, nerasvetljene afere, zarobljene institucije, negativne ocene relevantnih evropskih i drugih međunarodnih institucija i organizacija, jednostrano donošenje spornog Zakona o slobodi veroispovesti i, konačno, blokadu dijaloga o izbornim uslovima.

- Optuživali su me u isto vreme sa svih strana, da sam poslat iz Beograda, da radim za strane službe, da me plaća Milo Đukanović. Znajući ko stoji iza ovih napada, bio sam još više uveren da stranku usmeravam ka dobrom cilju. Verovao sam da možemo zajedno. Verujući jedni drugima, poštujući jedni druge i uvažavajući različitosti - rekao je Pavićević.

On smatra da je pred Crnom Gorom najznačajnija godina i da je najvažnije biti sa onima sa kojima se dele iste vrednosti, ideje i načela.

- Iz toga razloga ja svoje dalje političko delovanje ne mogu nastaviti u okviru ove partije, mi više ne delimo iste svetonazore - napisao je Pavićević i poručio da je to tek početak njegovog političkog delovanja u Crnoj Gori, jer smatra da "patriotizam pojedinac najbolje iskazuje tako što svoje znanje, rad i vreme ulaže u opšte dobro građana i svoje države".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati