Svet

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

27. 01. 2020. 17:36 0

Sarajevo danas najzagađeniji glavni grad na svetu

Sarajevo je danas najzagađeniji glavni grad na svetu, a kvalitet vazduha u njemu ocenjen je kao veoma nezdrav po zdravlje ljudi.

Kako je izmereno u 14.30 časova na području oko Ambasade SAD, indeks zagađenosti vazduha iznosio je 287, dok je merna stanica na Skenderiji izmerila 388 AQI (indeks kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu okoline SAD) i na tom mestu se vazduh smatra opasnim.

Ove vrednosti dovoljno su visoke da posledice po disanje mogu osetiti svi građani, a ne samo oni s osetljivim disajnim putevima, naveo je portal Klix.

Danas popodne prosek izmeren sa svih stanica u Sarajevu je 227, što znači da je reč o veoma nezdravom vazduhu.

Prema agenciji AirVisual, koja sakuplja podatke o zagađenju vazduha, u ovakvim situacijama preporučuje se izbegavanje aktivnosti i ostanak u kući.

Iz Vlade Kantona Sarajevo saopštili su da stanje kvaliteta vazduha na području grada nije ujednačeno i da pokazatelji merenja beleže prekoračenje dozvoljenih vrednosti za PM10 čestice.

Iz kantonalne vlade su naveli da bi slaba kiša koja pada, kao i najava nešto jačeg vetra u sredu, trebalo da doprinese poboljšanju kvaliteta vazduha.

Iz Zavoda za javno zdravstvo KS preporučili su stanovništvu da svoje kretanje i boravak na otvorenom svedu na minimum, te da tokom boravka vani koriste zaštitne maske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati