Svet

[ Izvor: Beta ]

10. 01. 2020. 18:42 0

Pakistan: Ubijeno 13 osoba u eksploziji bombe u džamiji

Visoki policijski zvaničnik i najmanje 12 civila ubijeno je danas u eksploziji bombe u džamiji u jugozapadnom Pakistanu za vreme molitve, javila je policija. 

U eksploziji u džamiji u Keti, glavnom gradu provincije Balučistan, ranjeno je 15 vernika, rekao je šef gradske policije Abdur Razak Čima.

Nekoliko povređenih su u kritičnom stanju i bolnički zvaničnici strahuju da bi broj mrtvih mogao još da raste.Veruje se da je meta napada ubijeni policijski zvaničnik, ali vlasti i dalje istražuju, rekao je drugi polikcijski zvaničnik Mohamed Adžmal. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad.

Napad je izveden samo nekoliko dana pošto je eksplozija bombe pored puta u Keti pogodila vozilo paravojne jedinice, kada su ubijena dva njihova pripadnika. Za taj napad koji se dogodio u utorak, odgovornost je preuzela grupa Hizbul Ahrar, ogranak pakistanskih talibana.

U maju prošle godine u bombaškom napadu u džamiji u Keti poginulo je dvoje ljudi, a 28 je povređeno. U avgustu je snažna bomba eksplodirala u džamiji tokom molitve petkom u predgrađ  Kete.Iako su za takve napade često odgovorni pakistanski ekstremisti, u provinciji Balučistan takođe se vodi pobuna separatista koji traže veću autonomiju i veći udeo u prirodnim resursima regiona.

Pakistanski premijer Imran Kan, kao i premijer provincije Balučistan Džam Kamal Kan, osudili su napad. Pakistanska vojska je u saopštenju navela da su vojnici na mestu napada kako bi pomogli civilnim vlastima. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati