Svet

Direktno.rs

29. 10. 2019. 12:48 0

Tramp: Al Bagdadi je umro kao pas!

Dok Tramp tvrdi da je Al Bagdadi umro vrišteći i moleći za milost, saradnici ne znaju odakle mu takva informacija?

 

Dok je najavljivao uspešnu akciju američkih trupa protiv islamskog terorizma i njihovog vođe Abu Bakra al Bagdadija, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je u neobično slikovitom govoru potvrdio da je "ubijeni teroristički vođa molio za milost plačući, te da je kukavički pobegao u tunel bez izlaza, gde se na kraju ubio aktivirajući eksplozivnu napravu".

- Umro je kao pas, umro je kao kukavica! - kazao je Tramp u prenosu iz Bele kuće u nedelju ujutro po američkom vremenu.

Međutim, ove reči američkog predsednika nikako nije mogao da potvrdi general Mark Majli, načelnik združenog štaba američke vojske, u razgovoru sa novinarima u Pentagonu.

- Ovaj bandit koji se toliko trudio da uznemirava druge, proveo je poslednje trenutke u totalnoj panici u iskonskom strahu -rekao je Tramp.

Tramp je objasnio reporterima da je gledao uživo prenos akcije u Situacionoj sobi u Beloj kući sa generalom Majlijem, sekretarom odbrane Markom Esperom i potpredsednikom Majkom Pensom.

- Bilo je neverovatno videti sve to. Kao da ste gledali akcioni film - kazao je predsednik Tramp.

Posle ove izjave američkog predsednika sekretar odbrane Mark Esper je gostovao na Ej Bi Siju, gde nije mogao da potvrdi odakle je predsednik Tramp dobio informacije o kukavičkom ponašanju Al Bagdadija, jer nije bilo zvuka u Situacionoj sobi, u kojoj su posmatrali akciju uživo.

- Ja nemam te informacije, možda je predsednik razgovarao sa komandantima akcionog tima na terenu - kazao je Esper novinarima Ej Bi Sija.

Ovako jaku i prilično netaktičnu izjavu o Al Bagdadijevoj smrti, predsednik Tramp je komentarisao kao vrlo važnim činom opomene svim vođama ISIS-a i njihovim borcima kakva ih na kraju sudbina čeka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati