Svet

[ Izvor: Direktno.rs ]

21. 09. 2019. 15:00 0

Sednica Sabora IZ u BIH: Zukorlić jedan od kandidata za vrhovnog poglavara, prošao prvi krug

Treća redovna sednica aktuelnog saziva Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je danas pod predsedavanjem predsednika Sabora Safeta Softića.

 

Sabor je utvrdio kako je Ustav Islamske zajednice u Srbiji usklađen sa Ustavom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i dao saglasnost za njegovu primenu. Takođe je Sabor potvrdio odluku reisu-l-uleme o imenovanju dvojice muftija kojima je istekao mandat. Tako je na novi petogodišnji mandat za muftiju na području Mešihata IZ u Hrvatskoj imenovan dr. Aziz Hasanović, a za područje Mešihata IZ u Srbiji dr. Mevlud Dudić.

 

Na osnovu izvještaja koji je pripremila Komisija za sprovođenje izbora Sabor je, a nakon što je svoju kandidaturu povukao mr. Husejin ef. Smajić, utvrdio listu kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na kojoj su: Salem ef. Dedović, Husein ef. Kavazović, Muamer ef. ZukorlićNakon toga kandidati su prisutnim sabornicima prezentovali svoje programe rada za mandatni period reisu-l-uleme 2019. do 2026. Predsednik Komisije za sprovođenje izbora Safet Softić odredio je da će izborno telo koje će birati reisu-l-ulemu zasedati 12. oktobra 2019. u Sarajevu, a do tada će kandidati imati priliku da svoj program prezentuju članovima izbornog tela za izbor reisu-l-uleme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati