Srbija

07. 02. 2023. 13:45 4

"Kol centar Doma zdravlja u NS onemogućava pristup izabranim lekarima"

"GO Pokret za preokret Novi Sad, usled žalbe građana na veoma otežano zakazivanja termina pregleda kod lekara preko kol centra, pita kako direktor Doma zdravlja Novi Sad, planira da građani dođu do svojih lekara i primarne zdravstvene zaštite, koju redovno plaćaju", navedeno je u saopštenju, koje prenosimo u celosti.

"Pokret za preokret Novi Sad traži da se građanima omogući efikasan pristup zdravstvenoj žaštiti koji je sada veoma otežan ili onemogućen. Posebno su ugroženi stariji i nemoćni koje ovakvo stanje dodatno ugrožava. Proverili smo rad kol centra i uverili se u istinitost tvrdnji građana.

Nedavno je uveden novi način zakazivanja termina pregleda, prema kojem se izabrani lekar zakazuju preko kol centra. Za taj novi način zakazivanja Dom zdravlja Novi Sad nije obezbedio neophodne preduslove. Pri pozivanju kol centra, vrlo često niko se ne javlja, čak i kad se čeka više od 10 minuta niko ne odgovori na poziv i pozivanje može da traje čitav dan. GO Pokret za preokret Novi Sad pita zašto direktor Doma zdravlja Novi Sad, pre donošenja odluke o načinu zakazivanja termina za pregled, nije obezbedio nove ulazne telefonskih linija za kol centar i zaposlio još medecinskih tehničara koji bi mogli da odgovore na pozive građana koji imaju potrebu za medicinskom zaštitom. Istovremeno značajan broj ljudi je zaposlen u javnim preduzećima u Novom Sadu koji vrlo često nemaju nikakvo radno angažovanje jer su tu angažovani i primaju platu kao članovi stranke na vlasti.GO Pokreta za preokret Novi Sad, traži da se zakazivanje lekarskih pregleda učini efikasnim, tako da pacijenti mogu u najkraćem roku da zakažu potreban pregled i dobiju zdravstveni zaštitu", zaključuje se u saopštenju novosadskog odbora Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati