Srbija

Direktno.rs

31. 01. 2023. 11:11 4

U Velikoj Plani zbog mobinga završila u bolnici

U Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani, od postavljanja v. d. direktorke Vlatke Milosavljević mobing kontinuirano trpe zaposleni kao i bivša direktorka škole Vesna Ilić. Usled svakodnevnih uvreda, ometanja u poslu, psihičkog maltretiranja i insistiranja da se protivzakonito radi, kao i usled ponovljenog maltretiranja sekretarka škole J. C. izneta je na nosilima u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Uz Hitnu pomoć bili su prisutni i pripradnici policije - navodi se u izjavi Nede Simić, sekretara Izvršnog odbora Demokratske stranke, koju prenosimo u celosti.

Sprovodi se, dakle, represija v. d. direktorke pod „dirigentskom palicom“ predsednika opštine Velika Plana, nad svim zaposlenima koji nisu po volji SNS-a. Demokratska stranka ukazuje da nije prvi put da u navedenu školu, zbog mobinga, dolazi hitna pomoć i policija.Takođe, deca odlaze kući istraumirana, jer svakodnevno prisustvuju opskurnim scenama koje su direktna posledica mobinga koji sprovodi v. d. direktorka Vlatka Milosavljević. Ona je kao direktorka gimnazije ostala upamćena kao osoba koja je “uspešno” smanjila broj odeljenja sa 16 na 10 u jedinoj gimnaziji u Velikoj Plani, kao i po tome da je na reizboru za direktora škole dobila jedva tri glasa.

Podsećam, u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani nedavno je raspisan i treći konkurs za izbor novog direktora, nakon što su prethodna dva, uprkos ubedljivoj pobedi dosadašnje direktorke Vesne Ilić, poništena. Na mesto direktora postavljena je vršiteljka dužnosti Vlatka Milosavljević.Kako bi v. d. direktorka škole uspela u nameri da na novoraspisanom konkursu bude izabrana, pribegava svim polugama koje, kao deo aktuelne vlasti SNS-a u Velikoj Plani, ima na raspolaganju. Iz tog razloga pristupa se i neregularnom razrešavanju članova Školskog odbora kako bi bila obezbeđena fingirana pobeda na konkursu koji će po svoj prilici biti ponavljan sve dok rezultat ne bude zadovoljavajući za SNS, kao i za predsednika opštine Velika Plana, Igora Matkovića.

Demokratska stranka najoštrije osuđuje uvrede, političke pritiske i mobing nad zaposlenima i apeluje na nadležne institucije da hitno reaguju i rade svoj posao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati