Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 01. 2023. 15:32 4

Nekadašnji Dom kulture postao vlasništvo SPS-a

Veliko negodovanje javnosti u Temerinu izazvala je vest da je kompleks zgrada, izgrađen pedesetih godina prošlog veka u kulturne svrhe i smešten u srcu grada na placu od više od 3.600 kvadratnih metara, postao vlasništvo Socijalističke partije Srbije. U prilog tome govori i zvanično saopštenje opštine Temerin u kom se navodi da izražavaju ogorčenje zbog ovakve drugostepene presude Osnovnog suda u Novom Sadu.

Lokalni katastar u Temerinu je početkom prošle nedelje republičkom naredbom obavezan da ranije državnu javnu zgradu prenese na ime Socijalističe partije Srbije.

Seoska uprava je za prepis saznala od ogorčenog službenika katastarske službe, ali do danas nisu zvanično dobili sudsku odluku koja je osnov za uknjižbu, rekao je Robert Pastor, predsednik Predstavničkog tela Temerina za portal na mađarskom jeziku "Magyar szo".

On je dodao da je rukovodstvo sela spremno da se bori do kraja kako bi se sproveo decenijama zagovaran predlog po kojem bi zgrada u kojoj su smeštene organizacije sa građanskim i seoskim interesima trebalo da bude u vlasništvu opštine.

- Partijski interesi nikada, iz bilo kog razloga, čak ni uz zakonsku referencu, ne mogu da nadjačaju interese zajednice - naglasio je predstavnik Mađarskog saveza Vojvodine u Temerinu.

Novac za renoviranje zgrada davala opština Temerin

Lokalna vlast u Temerinu poslednjih godina vodila je brigu o zgradi koja bi trebalo da postane vlasništvo SPS-a.

Treba napomenuti da su iz opštinskih sredstava pokriveni ne samo komunalni računi zgrade, već je uloženo više desetina miliona dinara: kompletno je renovirana pozorišna sala i pripadajuće fontane, modernizovana je galerija, a popravljena je i krovna konstrukcija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati