Srbija

[ Izvor: Ozon Press ]

10. 01. 2023. 21:11 6

Započeo štrajk glađu: Uzeli su nam sve, isteraću parazite iz opštine! (VIDEO)

Miodrag Šoškić iz sela Miševići na Zlataru započeo je ovog utorka protest i štrajk glađu ispred zgrade Opštine Nova Varoš nezadovoljan odnosom lokalne samouprave prema ovom selu i poljoprivrednicima u opštini.

Kako prenosi OzonPress, on je pre nekoliko meseci prodao poslednju kravu da bi platio porez opštini, a ona, sa druge strane, ništa ne vraća selu. Kap koja je prelila čašu da se odluči na ovaj protest je saznanje da u opštini nisu ni znali da kod njih postoji selo Miševići i da pripada Novoj Varoši.- Godinama se obraćamo komšije i ja opštini, a njih 99 odsto ne zna da mi pripadamo opštini Nova Varoš, a znaju da šalju rešenja za porez, znaju da ih ja hranim. I ovde sam jer oni ugnjetavaju moj narod, moje komšije. Ne možemo ni mleko da predamo jer nema puta. Selo nema osnovnu infrastrukturu, školu, telefone, internet… Naše selo se okružuje sa smećem, kopaju rupe gde stignu, ne smemo goveda da pustimo. Živimo kao naši preci pre 1.000 godina, a svrstani smo u razvijene opštine - kaže Miodrag Šoškić.

On poručuje da će štrajkovati glađu i biti ispred opštine sve dok "parazite iz opštine ne istera".

- Novoj Varoši više nije potrebna ni opština ni policija. Predsednik opštine treba da se stidi, kaže došao Šoškić da se dere ispred opštine. Ne dere se nego ima podršku svakoga ko je prošao ovuda. Opština Prijepolje kao nerazvijena opština svojim seljacima dala da ne plaćaju poreze, a Nova Varoš kao razvijena opština uzima nam i crno ispod noktiju. Zadnju kravu sam prodao da bih platio poreze i ispoštovao državu i oni su me doveli ovde, i neću odustati - poručio je Šoškić.
Podsetimo, Miodrag Šoškić protestovao je i ispred čačanske opštine početkom februara prošle godine jer deci iz osnovnih škola i njegovoj ćerki dve godine nije vraćen novac od ekskurzije koja nije izvedena zbog koronavirusa.

Nakon protesta država je novac deci vratila, dok će ostalim građanima to tek učiniti tokom ove godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati