Srbija

[ Izvor: K1 info.rs ]

03. 01. 2023. 19:21 9

Zašto na Zlatiboru nema snega? Pa, nema gde da padne

Najposećenija srpska planina tokom novogodišnjih praznika jeste Zlatibor, na kojoj, prema podacima Turističke organizacije, boravi oko 50.000 posetilaca. Da je uzavrelo na ovoj popularnoj lokaciji pokazuju i fotografije sa Kraljevog trga na koji tokom večernjih koncerata, ali i dnevnih šetnji nije imala gde ni igla da padne.

- Sve se žale skupo i betonirano, šta ćemo na Zlatiboru, a evo sad za Novu godinu na hiljade ljudi pohrlilo kod nas. Posla ima toliko da glavu ne možemo dići po čitav dan. Kafići su krcati, šetalište, ne pamtimo da je bilo ovako puno ni pre korone - kaže Dragica Mihajlović koja sezonski radi na ovoj srpskoj planini, prenosi K1info.

Lepo, sunčano vreme išlo je na ruku ugostiteljima i hotelijerima, pa su svi lokali na centralnom Kraljevom trgu ovih dana puni.

Gužva je primetna i na drugim atraktivnim zlatiborskim lokacijama. Gold Gondola oboriće rekord i provozati svog 500.000 putnika, a mnogi posetioci odlučili su se da obiđu i vodopade u Gostilju i Stopića pećinu.- Ovo je pun pogodak što smo za novogodišnje praznike, došli na Zlatibor. Prelepo je i sjajna je atmosfera, vreme provodimo na otvorenom, u šetnji, naravno neizbežno je i fotografisanje - rekla je Maja Pesocki, turista iz Beograda.

I sve podseća na onaj, sad već čuveni vic koji se, doduše, odnosi na činjenicu da se Zlatibor pretvorio u pravi grad, sa načičkanim soliterima i zgradama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati