Srbija

S. M.

04. 01. 2023. 07:00 8

A u 2022. afere na sve strane!

Sada već u prošloj godini u Nišu se, sem afera čiji su akteri bili lokalni SNS kadrovi, ništa značajno nije dogodilo, nijedan kapitalni projekat nije završen, a infrastruktura i pokušaji da se zakrpe rupe na kolovozu, više su doneli štete nego koristi.

Tako je 2022. godinu u Niš budžet nakon rebalnasa iznosio 12,88 milijardi, a povećanje se pravdalo "jer se pojavila potreba da se određena sredstva preusmere za realizaciju projekata koji su naknadno usvojeni, a za čiju realizaciju grad treba da obezbedi sopstveno učešće". Ipak, od tih svih projekata, ništa nije ostvareno za sada. Jedino se niška vlast može pohvaliti da je konačno otvoreno Arheološko nalazište Medijana, nakon četiri godine od kako je zbog renoviranja bio zatvoreno za javnost.

Niš i dalje nema biciklističku stazu, obećani akva park je tek iskopana rupa, a asfaltiranje niških ulica pretvorilo je rupe u još veće kratere.- Gradska preduzeća su katastrofalno nazadovala pored znatno većeg novca koji dobijaju iz budžeta. Čitav grad je nazadovao. Imamo opštu javnu propast, pre svega infrastrukture i javne higijene. Grad nikada gore nije izgledao - komentariše 2022. godinu Srđan Nonić iz Niške inicijative.

I zaista, na svakom koraku se vidi da sve propada, a pojedinci su svojim performansima ukazivali na sve anomalije i - ništa. Bilo je tu postavljanje patkice kod Gradske kuće, obeležavanje udarnih rupa u gradu, postavljanje plaže kraj njih, kačenje veša na kablovima koji su neobezbeđeni po niškim ulicama.

Najzanimljivije su ipak afere vezane za SNS u Nišu. Prvo je u javnost dospeo audio snimak u kojem načelnik Nišavskog okruga Petar Babović kaže da "ima ingerencije" i da treba da se pita za izbor direktora u Osnovnoj školi "Duško Radović". Iako je celokupna javnost bila šokirana tim snimkom, sve se zaboravilo, jer reakcije nadležnog tužilaštva nema.
Onda, dok su glavnokomandujući u niškom SNS odmarali, ko u Kataru, ko na Maldivima, desila se tuča u Mesnom odboru SNS Ledena stena. Akteri su Miloš Banđur, visoki lokalni funkcioner SNS u Nišu, trenutno i odbornik u niškoj skupštini, nekadašnji narodni poslanik i zamenik gradonačelnika, i Marko Simov, aktivista SNS u Nišu. Danima se izvlačio prljavi veš, jedna strana optuživala drugu, a ovaj događaj je pokazao da postoji realna podela u niškom SNS.
Tu je i svađa gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zorana Perišića oko priključenja privatne medicinske klinike na gradski vodovod. Ta priča traje čitavu godinu, a Perišić je optužio Sotirovski da daje svojoj prijateljici da se priključi. Ona je odgovorila optužbama na njegov račun i ta priča, kao i Banđur-Simov još traje.  

I dok se oni svađaju, projekti stoje, ulice u Nišu propadaju, prošle godine najviše posla imali su novinari da isprate sve te afere niških naprednjaka. Ispada da su jedino oni radili! 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati