Srbija

[ Izvor: Blic ]

30. 11. 2022. 10:45 1

Poznato stanje pretučenog dečaka iz Pazara

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić, koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

- Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.Dečak je odmah primljen u bolnicu.

- Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.Otac je naglasio da očekuje poziv za dečaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

- Tri meseca ne sme da se bavi sportom - ističe dr Badić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati