Srbija

Direktno.rs

04. 12. 2022. 17:01 2

Za dodatne radove na nezavršenom trgu građani plaćaju još 7 miliona!

Radovi na Trgu u Leskovcu su počeli još 2019. godine i još nisu završeni. I to nije sve, već su potrebni novi radovi, koji će koštati građane sedam miliona dinara.

Kako se navodi u javnoj nabavci koju je raspisalo Javno preduzeće "Urbanizam i izgradnja", reč je o građevinsko - zanatskim radovima na trgu i Bulevaru oslobođenja, tačnije radovima na površinskom sloju pešačkih staza. Dodaje se da je procenjena vrednost novih radova na nezavršenom trgu 7.083.333,30 dinara.

Planirana je, stoji u opisu radova, izrada, transport i montaža granitnih klupa na dva oslonca od granite iz domaćeg kopa, kao i izrada stepenika - podesta u parku.

Radovi na nezavršenom gradskom trgu u Leskovcu su počeli 12. novembra 2019. godine i do danas nisu završeni.

Šta Leskovčani zapravo misle o izvođenju radova na gradskom trgu u centru grada, možda najbolje oslikava to što je neko još pre dve godine na tabli prepravio rok za završetak radova, te dopisao jedinicu ispred broja 360, tako da ispada da će ovaj leskovački "Skadar na Bojani" biti završen za 1.360 dana. Očigledno je da će i taj proračun biti probijen.

Zbog čestih prozivki oko izgradnje gradskog trga gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u junu ove godine naložio svom pravno timu da prikupu svu dokumentaciju i preda je Odeljenju za organizovani kriminal i Privrednom sudu.

Cvetanović je govoreći o budžetu i rebalansu kojim je budžet za ovu godinu povećan rekao da mu je drago što imaju kritičare i one koji "se međusobno ne uvažavju i ne poštuju a koji kada napišu nešto nakon izvesnog vremena sve obnove misleći da će tako napraviti štetu njemu ili njegovom timu", ne precizirajući na koga misli.

- Znate, ja misliim da je o trgu preko 200 tekstova napisano. Ja sam dao naredbu Zoranu Vukašinoviću, sekretaru Skupštine, i pravnom timu da sve pripreme materijale i predaju i organizovanom kriminalu i Privrednom sudu da ispitaju sve od početka do kraja i da izađu sa tim - rekao je tada Cvetanović, i od tog momenta se navodna istraga više nije pominjala u javnosti.

U međuvremenu se nova fontana na tom trgu nekoliko puta kvarila i nikada nije proradila punim kapacitetom.

Da bi trg u potpunosti bio završen, mora da se na njemu postavi osvetljenje za čiju ugradnju je raspisana javna nabavka vredna dodatnih 13,5 miliona dinara, kao i da se izgradi pilon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati