Srbija

S. M.

19. 11. 2022. 07:00 27

Novi OTKAZI na jugu Srbije: Bez posla preko 70 radnika

Tačno 71 radnik ostaće bez posla u vlasotinačkom "Elradu", obavestilo je rukovodstvo ove slovenačke kompanije zaposlene preko oglasne table. Reč je isključivo o radnicima koji su bili zaposleni za stalno.

U samom obaveštenju se ne navodi tačan datum otpuštanja, ali su precizirane pozicije koje su "višak" i da će ta radna mesta biti ukinuta.

- Pretpostavljamo, već od ponedeljka. Ono što nam je nezvanično naznačeno, preko šefova, da će biti još stotinak otkaza u narednom period - kažu radnici iz ove fabrike.

Upravi kompanije smo uputili zahtev za odgovor na pitanja da li će biti još nekog talasa otpuštanja, kao što sami radnici strepe, kao i da li se radnici opravdano plaše da će "Elrad" uskoro napustiti Srbiju, ali odgovore do objavljivanja ovog teksta dobili nismo.

Zbog smanjenja troškova "Elrad" je i u avgustu ove godine odlučio da ukine određene radne pozicije i tada su bez posla ostala 23 Vlasotinčana.

Tada je u ovoj fabrici, koja proizvodi delova za elektronske uređaje i delove za sve vrste kablova, rečeno da su "razlozi za pokretanje postupka viška zaposlenih prvenstveno ekonomske prirode i odnose se na potrebu poslodavca da smanji troškove prouzrokovane oscilacijama na tržištu, poremećajem u lancima snabdevanja robe usled čega je došlo do manjka osnovnih komponenti, opštim smanjenjem realizacije broja porudžbina u odnosu na određene proizvode iz asortimana kompanije i porastom cene neophodnih materijala i energenata radi proizvodnje proizvoda".

Takođe, obećano je i to da će uložiti "napore u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u cilju primene mera zapošljavanja kako bi se ublažile posledice postupka viška po zaposlene".

I tada su radnici bili u panici jer su tvrdili da imaju informacije da će bez posla ostati još stotinak ljudi.

- Informacija da smo najavili još stotinak otkaza je netačna - naglasila je tada direktorka kadrovske službe Milica Stojković.

U trenutku, pre najavljenih otkaza, stalno zaposlenih radnika kod ovog stranog investitora u Vlasotincu, koji je za otvaranje novih radnih mesta svojevremeno od republike dobio preko million evra, bilo je 533.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati