Srbija

Direktno.rs

18. 11. 2022. 12:30 3

Teško gradu u kojem je "oko sokolovo" najopremljenije vozilo

Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad ocenjuje da je kupovinu pet vozila, sa opremom za evidentiranje nepropisno parkiranih vozila, u Novom Sadu rasipanje para građana u situaciji kada je grad, zbog pogrešne urbanističke politike, doveden pred kolaps.

- Kupovina "oka sokolovog" po pojedinačnoj ceni od 78.000 evra, odnosno ukupno 390.000 evra za pet vozila, je potpuno promašena investicija i u njoj je sadržana sva nemoralnost politike SNS-a, ali i njihovih koalicionih partnera, prvenstveno SPS-a i LSV-a. Prvo je gradska vlast dozvolila gradnju stambenih zgrada u centru grada bez garaža i parking prostora, zatim je donela odluke o gradnji podzemnih garaža u samom centru grada i novom zoniranju šireg centra grada, što znači da se zbog privatnog interesa vlasnika podzemnih garaža, stanari "love" i teraju da vozila parkiraju u podzemnim garažama, koje  će teško, po ceni, biti pristupačne najvećem broju građana. Do tada "oko sokolovo" moći će svakodnevno da evidentira na hiljade nepropisno parkiranih vozila na području centra grada, Podbare, Grbavice, Nove Detelinare i drugih delova grada, gde nema ni približno "legalnih" parkin mesta, pa građani vozila parkiraju u jednoj kolovoznoj traci ili na trotoaru.

Pokret za preokret pita gradsku vlast kako smo došli u poziciju da je "oko sokolovo" najopremljenije gradsko vozilo i da je kažnjavanje sugrađana, koje je gradska vlast naterala da čine prekršaje, postalo prioritet SNS-a i vladajuće koalicije u Novom Sadu. Zar novac nije mogao da bude uložen u neku drugu opremu: niskopodnnog minibusa za prevoz invalida, vozila hitne pomoći, savremenog vatrogasnog vozila ili nekog aparata za domove zdravlja? Zar prioritet grada ne bi trebao da bude rešavanje urbanističkog i saobraćajnog haosa koji je neodgovornim, investitorskim urbanizmom, stvorila ova vlast, a ne kažnjavanje građana za ono za šta nisu krivi? - piše u saopštenju Gradskog odbora Pokreta za preokret Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati