Srbija

Direktno.rs

17. 11. 2022. 12:29 7

Zašto dozvoljavate otvaranje kockarnica pored škola?

Pre nekoliko dana u subotičkom naselju Prozivka, pored osnovne škole "Sonja Marinković", u ulici Nade Dimić,  neposredno uz školsko dvorište, otvorena je kockarnica vlasništvo "Balkan Beta". GO Pokreta za preokret Subotica pita gradonačelnika Stevana Bakića i gradsku vlast zašto dozvoljavaju otvartanje kockarnica i kladionica uz škole.

- Skandalozno je da je  gradska vlast dozvolila da uz samu školu bude otvorena još jedna kockarnica, pogotovu jer se radi o zanemarivoj udaljenosti i učenici će svakodnevno u dolasku i odlasku iz škole, kao i za vreme odmora boraviti pored kockarnice. Nije nam jasno kako se o ovom događaju nije oglasilo rukovodstvo škole. I u drugim delovima Subotice kockarnice su u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola - stoji u saopštenju GO Pokreta za preokret Subotica.

Oni traže da grad hitno donese odluku kojom bi minimalna udaljenost kocarnica i kladionica od obrazovnih institucija bila 500 metara.

- Na ovaj način zaštitili bi mlađu populaciju od neposrednog izazova da budu uvučeni u pakao zavisnosti od klađenja i kockanja. Prema saznanjima kojima raspolažemo u Subotici je sve više mlađih zavisnika od kocke, a jedan od razlog je i taj što je kockanje i klađenje postalo opšte dostupno i mladima, pa čak i deci, kojima je i po zakonu zabranjen ulazak u kockarnice i kladionice - završava svoje saopštenje GO Pokret za preokret Subotica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati